Logo Nieuwbouwinterieuradvies liggend

krimpscheuren nieuwbouw

Dit kun je doen bij krimpscheuren bij nieuwbouw

Heb je een nieuwbouwwoning aangeschaft en komen de eerste scheuren al om de hoek kijken? Krimpscheuren bij nieuwbouw is een van de zaken waar de meeste klachten over komen. In de meeste gevallen heb je echter te maken met een natuurlijk werkingsproces van de woning. De verharding van de materialen is opgetreden en de scheuren ontstaan in jouw muur. Maar wat kun je hiertegen doen? En welke garantie heb je bij de aankoop van een nieuwbouwwoning?

De meest voorkomende oorzaken van krimpscheuren

Bij krimpscheuren bij nieuwbouw zijn er een aantal plekken waar de meeste kans is op scheurvorming. Hierbij kun je denken aan de aansluitingen van twee materialen, waarbij de materialen op hetzelfde vlak zitten. Ook de horizontale en verticale naden bij de aansluiting van vlakken vertonen regelmatig scheuren. De woning zal de eerste jaren namelijk nog werken, waardoor de scheuren ontstaan. Hoewel dit problemen oplevert in de woning, kan het dus niet helemaal voorkomen worden.

De garantie bij krimpscheuren bij nieuwbouw

Als je aanspraak wilt maken op de garantie die geldt bij krimpscheuren sta je vaak voor verrassingen. In de meeste gevallen zullen krimpscheuren bij nieuwbouw buiten de garantie vallen. Dit komt doordat veel mensen de scheuren vanwege het esthetische aspect vervelend vinden. Desondanks zijn kleine scheuren normaal door de werking van de muren bij nieuwbouwwoningen. Als de scheuren groter zijn of na verloop van tijd langer en breder worden, heeft het te maken met de bouwkundige staat van de woning.

Een goede wandafwerking aanbrengen

Om krimpscheuren bij nieuwbouw te voorkomen of verminderen is het belangrijk de juiste wandafwerking bij nieuwbouw aanbrengen. Door te kiezen voor flexibele wandafwerking, zoals bijvoorbeeld behang voor nieuwbouw zorg je ervoor dat de woning kan werken en jij hier geen grote scheuren in ziet. Na verloop van tijd kies je eenvoudig voor een nieuwe afwerking en is een verandering van het interieur niet uitgesloten. Met het maken van de juiste keuzes zorg je dat het wooncomfort aanzienlijk verbetert en je meer geniet van jouw nieuwe woning.

Scroll naar boven