Logo Nieuwbouwinterieuradvies liggend

behang nieuwbouw

Behang aanbrengen in nieuwbouw: hier let je op

Veel mensen kiezen bij hun nieuwbouwwoning voor het laten stucen van de woning. Echter kan ook behang bij nieuwbouw grote voordelen opleveren. Het behang op de muren laten aanbrengen is daarom ook een goed idee als je net met het inrichten van de woning begint. Voordat je het behang laat aanbrengen is het echter wel van belang dat je precies weet wat je hiervan kunt verwachten. Want waarom is behang een goed idee ten opzichte van andere varianten? Deze pagina zet het belangrijkste voor jou op een rij.

Het soort behang voor nieuwbouw

Voordat je behang bij nieuwbouw kunt aanbrengen, moet je goed weten welke behangsoorten hier geschikt voor zijn. In een nieuwbouwwoning zit namelijk veel vocht van de werkzaamheden die de huizenbouwers hebben uitgevoerd. Gewoon behang zal daarom snel scheuren. De krimpscheuren bij nieuwbouw moeten echter voorkomen worden. Daarom is er voor nieuwbouw glasvezelbehang ontwikkelt. Deze werkt mee met de muren, zodat je de scheuren niet in de muren ziet en jouw muren direct klaar zijn voor de uiteindelijke afwerking.

De kosten voor het behangen van nieuwbouw muren

Bij de wandafwerking van nieuwbouw komen kosten kijken. Het glasvezelbehang is in sommige gevallen goedkoper dan van stucwerk, afhankelijk van de keuzes die je maakt voor de afwerking. De muren zijn glad en kunnen daarna voorzien worden van een groot aantal afwerkingen. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van het aantal vierkante meter muren dat je van behang wilt voorzien, het soort behang voor nieuwbouw dat je laat plaatsen en de extra afwerkingswerkzaamheden die je kiest.

Behang aanbrengen in je nieuwbouwwoning?

Wil je zo snel mogelijk behang bij nieuwbouw laten aanbrengen? Zorg er dan voor dat je een professional inschakelt voor de werkzaamheden. Deze weet namelijk precies wat de mogelijkheden zijn en kunnen ervoor zorgen dat je de beste eindresultaten hebt. Binnen een korte tijd is jouw woning een mooi geheel en heb je geen hoge kosten meer voor de reparatie van de wanden. Het enige waar je dan nog aan hoeft te denken, is de rest van de indeling van de woning. Je krijgt een woning waar je jarenlang van kunt genieten.

Scroll naar boven