Logo Nieuwbouwinterieuradvies liggend

akoestisch advies woning

Akoestisch advies voor je woning: hier let je op

In veel woningen is de akoestiek niet goed. Zo hoor je bijvoorbeeld een galm of komt er veel geluid van buiten de ruimte in. Zowel in een woning als bedrijfspand moet je er echter voor zorgen dat iedereen elkaar goed kan verstaan en je ook tijdens het uitvoeren van werkzaamheden niet te veel hebt. Een goede akoestiek kan daarom een wereld van verschil opleveren. Met goed akoestisch advies voor de woning zorg je ervoor dat je binnen een korte tijd weer van alle gemakken bent voorzien. Maar waar moet je allemaal aan denken op dit gebied?

Waarom akoestisch advies voor de woning aanvragen?

In de woning is niets zo vervelend als wanneer je alles van buiten of een andere verdieping kan horen. Zo heb je bijvoorbeeld veel geluiden die je uit je slaap houden of waardoor je je niet kan concentreren op een telefoontje. Voor de mensen die thuis werken is het ook van belang dat er zo min mogelijk hinder is van geluiden. De galm of harde geluiden van andere ruimtes in huis moeten daarom zoveel mogelijk wegblijven. De akoestiek verbeteren in huis kan hiermee weer een goede nachtrust opleveren en ervoor zorgen dat je jouw werkzaamheden naar behoren uitvoert en de gewenste akoestiek behoudt.

Hoe kun je de akoestiek verbeteren in huis?

De akoestiek verbeteren in huis begint door te kijken naar de inrichting. Bij de inrichting van een nieuwbouwwoning moet je bijvoorbeeld een mix van harde en zachte materialen kiezen. Zachte materialen dempen de geluiden, zodat de akoestiek in huis verbetert.

Ook kun je de akoestiek van het plafond in de woning verbeteren, door hier bijvoorbeeld extra materialen tussen de plaatsen, een zogenaamd akoestisch plafond. Isolerende materialen die ook dienen als geluidsisolatie kunnen voorkomen dat het geluid van een verdieping hard doorklinkt naar beneden.

Extra zaken om op te letten

De wandafwerking bij nieuwbouw kan ook een goed uitgangspunt zijn voor het verbeteren van de akoestiek. Bij het akoestische advies voor de woning krijg je daarom ook ideeën over het isoleren van de wanden. Dikkere gordijnen of raambekleding kunnen bijvoorbeeld de akoestiek verbeteren.  Ook het aanbrengen van goede deuren, zoals een opdekdeur of stompe deur helpt om de geluiden te filteren en jou van nieuwe gemakken te laten profiteren. Dit is voor mij ook nieuw

Snel zelf beginnen met veranderingen

Met het akoestische advies voor de woning kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer geniet van een geluidsstil huis. Het thuiswerken is eenvoudiger doordat je niet gestoord wordt door geluiden van boven of van buitenshuis en iedereen binnen het gezin kan weer vrij rondlopen. Zo hoef je dus ook niet op te letten hoe je loopt. Het wooncomfort vergroot en voordat je het weet, heb je geen herrie meer in huis en kan iedereen elkaar weer goed verstaan.

Scroll naar boven