Logo Nieuwbouwinterieuradvies liggend

Vloerverwarming

Krijg meer wooncomfort met een vloerverwarming

Wil je genieten van zoveel mogelijk warmte in jouw woning? Warmte is immers belangrijk om veel wooncomfort te krijgen. Een van de mogelijkheden die je hebt om deze warmte tot stand te laten komen is door een vloerverwarming aan te laten leggen. Zowel bij een bestaande woning als een nieuwbouwwoning zijn er voldoende opties om naar te kijken. Maar welke vloeren kan je combineren met vloerverwarming? En waar moet je op letten als je in een nieuwbouwwoning vloerverwarming hebt liggen? Lees snel verder en ontdek wat je hierover moet weten.

Deze vloeren kan je combineren met vloerverwarming

De vloerverwarming in een nieuwbouwwoning moet je nog voorzien van een vloer. Niet iedere vloer is even geschikt in combinatie met vloerverwarming. Je moet tijdens de inrichting van een nieuwbouwhuis dus opletten welke vloer je legt. Zo kun je kiezen voor een tegelvloer. Echter zijn tegels gevoelig voor temperatuurverschillen. Hier moet je rekening mee houden als je je verwarming hoger zet. Ook PVC is een geschikte vloer. De vloerverwarming levert dan grote voordelen op en kan het wooncomfort in de woning flink verhogen. De verwarming is ook achteraf in de vloer te frezen, dus ook bij bestaande woningen komt deze goed tot zijn recht. Ook dan moet je rekening houden met de vloer die je hierop plaatst.

De aandachtspunten voor een vloerverwarming

Bij het plaatsen van een vloerverwarming is het als eerste belangrijk dat je kijkt naar de systemen. Je hebt namelijk een open of gesloten systeem. In beide gevallen is er een cv-ketel of warmtepomp nodig om de verwarming te laten werken. Bij het open systeem zijn de buizen rechtstreeks aangesloten op de warmtepomp of cv-ketel, terwijl bij een gesloten systeem er een indirecte verbinding is. Er is dan een warmtewisselaar nodig. De ligging van de buizen is daarom ook een belangrijke factor van de warmteafgifte per vierkante meter.

Let ook op de vloerafwerking die bij de vloerverwarming komt kijken. Het soort vloer dat je legt moet namelijk geen grote isolerende werking hebben, omdat de warmte anders niet bij je voeten komt. Tegels of plavuizen, PVC. en, sommige laminaatvloeren komen goed tot zijn recht. Je hoeft dan alleen nog maar de temperatuur te regelen door middel van de kamerthermostaat. Ook kun je kiezen voor een thermostaat in ieder vertrek, zodat je per ruimte de temperatuur aangenaam kunt maken.

De kostenopbouw voor de vloerverwarming

Bij een nieuwbouwwoning ligt de vloerverwarming er al. Dit zorgt dat je geen kosten krijgt voor de plaatsing ervan. Mocht je een nieuwe vloerverwarming willen plaatsen dan zijn er wel kosten aan verbonden. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het aantal vierkante meters dat je wilt voorzien van een nieuwe verwarming. Ook het soort systeem kan de kosten aanzienlijk veranderen. Wil je meerdere thermostaten? Dan moet je er rekening mee houden dat er ook meer werkzaamheden benodigd zijn.

Hier kan een vloerverwarming tot zijn recht komen

De vloerverwarming is voor een inrichting van een nieuwbouwwoning de beste keuze. Je moet dan wel weten waar deze verwarming het beste tot zijn recht komt. De meeste mensen kiezen voor vloerverwarming in de woonkamer. Hier wil je immers goed kunnen lopen, zonder koude voeten te krijgen. Ook vloerverwarming in de slaapkamer bij een nieuwbouw huis helpt om het wooncomfort te verkrijgen. Door dan de vloerverwarming op een houten vloer te plaatsen, zorg je ervoor dat alle warmte direct naar jouw voeten gaat. Door voor de indeling van je nieuwe woning te bekijken waar je zelf de vloerverwarming wilt laten plaatsen, weet je zeker dat je er alleen maar profijt van hebt.

Nog meer wooncomfort aanbrengen

Met een goede vloerverwarming in huis krijg je een goed wooncomfort. De temperatuur is aangenaam en de vochtproblemen in huis verkleinen. Krimpscheuren bij nieuwbouw komen daarom ook veel minder vaak voor, omdat de temperaturen constant blijven. Uiteraard heb jij altijd warme voeten en hoef je minder vaak te stoken om warmte in huis te halen. Het enige wat je hiervoor nog hoeft te doen, is contact op te nemen met de professional. Deze heeft de vloerverwarming dan snel bij jou gelegd.

Scroll naar boven