Logo Nieuwbouwinterieuradvies liggend

stompe binnendeur

Een stompe binnendeur: dit moet je erover weten


Ben je aan het kijken naar nieuwe binnendeuren voor jouw woning? Als je een nieuwbouwwoning hebt, is het immers belangrijk dat je direct de goede keuze maakt. Één van de keuzemogelijkheden die je hebt, is een stompe binnendeur. Deze deuren komen in een groot aantal varianten, zodat je hem direct aan kan passen aan de rest van de woning. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? En wat zijn de verschillen met een opdekdeur? Onderstaande informatie zorgt ervoor dat je overal van op de hoogte bent en snel met de plaatsing kunt beginnen.

Het verschil tussen een stompe en opdekdeur


Voordat je een stompe binnendeur kunt laten plaatsen is het goed om te weten wat de verschillen tussen een stompe en een opdekdeur zijn. De stompe deur is een deur die in het kozijn valt, waardoor er geen diepteverschillen tussen zitten. De deuren kun je eenvoudig monteren door middel van standaard scharnieren, waarna je de deuren kunt gebruiken. Een opdekdeur daarentegen ligt op het kozijn. Deze houdt daarom ook meer vocht tegen. Het grootste verschil zit hem in de draairichting. Hier hoef je namelijk niet op te letten bij een stompe deur.

De mogelijkheden voor een stompe binnendeur


Bij een stompe binnendeur zijn er een groot aantal opties beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld naar de uitstraling van de boarddeur kijken. Deze pas je helemaal aan je interieur aan. Bij de indeling van een nieuwbouwhuis is dit immers belangrijk. Daarnaast kun je de deur die stomp is ook gebruiken als schuifdeur. Zo bespaar je nog meer ruimte en geef je ook een luxe uitstraling aan de woning. Jouw nieuwbouwwoning komt er met de juiste deuren helemaal naar wens uit te zien.

De deur laten plaatsen


Een interieurbouwer kan je altijd helpen om de stompe binnendeur te plaatsen op de gewenste plek. Door de verschillende opties zo goed mogelijk voor jezelf op een rij te zetten, weet je precies welke deuren het beste bij je interieur passen en kan de plaatsing beginnen. Een professional weet precies wat er mogelijk is en hoe je voorkomt dat er achteraf problemen ontstaan met de deuren. Het wooncomfort in huis verbetert en je hebt de uitstraling die je wenst te hebben.

Scroll naar boven